Pages

Η διαχρονική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη πιο επίκαιρη από ποτέ

Μπορεί να πέρασαν αιώνες αλλά η μουσικοθεατρική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ! Η παράσταση παρασύρει μικρούς και μεγάλους στον ξεχωριστό κόσμο του αρχαιοελληνικού θεάτρου προσφέροντας μια μοναδική μουσική εμπειρία στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».
Πρόκειται για μία μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, μια κωμωδία με ζωντανή μουσική, που διατηρεί τη φρεσκάδα του αριστοφανικού λόγου, σε μετάφραση και στίχους τραγουδιών του Γιώργη Έξαρχου και σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Μοντζολή, με την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια τού Δημήτρη Παπαδημητρίου και τη Φωτεινή Δάρρα να παίζει και να ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης, για πρώτη φορά σε παιδική σκηνή.
Στην παράσταση, ένας περιοδεύων θίασος συναντά μια ομάδα μουσικών, και όλοι μαζί, ηθοποιοί και μουσικοί, γυρίζουν την  Ελλάδα, παίζοντας  τον «Πλούτο», ο οποίος είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Η μορφή του, την οποία γνωρίζουμε σήμερα, γράφτηκε το 388 π.Χ., σηματοδοτώντας το πέρασμα από την αρχαία στη νεότερη αττική κωμωδία.
Το έργο, στο οποίο διακωμωδείται η άνιση κατανομή του πλούτου, χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία και ευρηματικότητα στην πλοκή, ενώ οι καταστάσεις τού τότε παραπέμπουν στο σήμερα.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης υπηρετούν και τονίζουν τη διαχρονικότητα και την επικαιρότητα του κειμένου. Μάλιστα, κατά τη διαδικασία προετοιμασίας της παράστασης, εφαρμόζονται δημιουργικές τεχνικές και μέθοδοι, με στόχο την θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση και την ευαισθητοποίηση του σύγχρονου θεατή.
Η μόνη που αντιστέκεται είναι το μέγα εύρημα του Αριστοφάνη, η Πενία, η οποία λέει πως, μόνο με αυτήν, ο κόσμος προοδεύει, όσο την αισθάνεται κοντά του, γιατί  αγωνίζεται να ξεφύγει από δίπλα της κι, έτσι, αναγκάζεται να δημιουργήσει. Με τον Πλούτο, λέει η Πενία, κανείς δεν θα δουλεύει, κανείς δεν θα προσπαθεί, κανείς δεν θα δημιουργεί. Όλοι και όλα θα πέσουν σε μια κατάσταση πλήρους αδιαφορίας, αφού θα έχουν έτσι κι αλλιώς τον Πλούτο δίπλα τους, για προστάτη τους.

Πληροφορίες
Θέατρο «Τζένη Καρέζη»: Ακαδημίας 3 - Αθήνα, τηλ.: 210 3636144 και 210 3625520. Ημέρες και ώρες  παραστάσεων: Σάββατο: 15:15, Κυριακή: 15:15 και 17:30. Παραστάσεις για σχολεία:  Πέμπτη και Παρασκευή: 11:00, κρατήσεις: στα τηλέφωνα του θεάτρου. Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και  50 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 14 ευρώ, προπώληση: 12 ευρώ. Σημεία προπώλησης: ταμείο θεάτρου, καταστήματα: Viva The Mall Athens, Viva Wallet Mobile App, Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, Media Markt, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr, puplic.gr, papasotiriou.gr, ianos.gr, mediamarkt.gr. Αναλυτικά τα 300+ σημεία προπώλησης στο: Viva:www.vivapayments.com/el-gr/network
https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-tzeni-karezi/ploutos-tou-aristofani/?skipinfo=true
Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία: Ανδρομάχη Μοντζολή, μετάφραση  - στίχοι τραγουδιών: Γιώργης Έξαρχος, μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου, σκηνικά - κουστούμια: Mατίνα Μέγκλα, κίνηση: Φρόσω Κορρού, παιδαγωγικός σύμβουλος: Λάκης Κουρετζής (Επιτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), καλλιτεχνική διεύθυνση: Πάνος Αγγελόπουλος (σκηνοθέτης), παραγωγή: Sound & Picture Theatre Production. Πρωταγωνιστούν: Φωτεινή  Δάρρα, Κωνσταντίνος Καζάκος, Θάλεια Προκοπίου, Δημήτρης Μενούνος, Νατάσα Κοτσοβού, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Λευτέρης Βλάχος, Δημήτρης Σταμούλης. Παίζουν οι μουσικοί και οι ηθοποιοί: Γιώργος Χατζής, Οδυσσέας Αποστολόπουλος, Δημήτρης Πάσσιος. Συμμετέχουν: Άλκηστη Ηλιάδη, Δανάη Τωράκη, Μάρθα Λαγωνίκου, Νάγια Μητσάκου.


Press

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου