Pages

Τηλεμαραθώνιος αγάπης για τα Παιδιά Πρόσφυγες

Φέτος μπορείς να δείξεις και εσύ την αγάπη σου με τον πιο έμπρακτο τρόπο στον Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της Unicef!
Τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Τηλεμαραθώνιος, με στόχο να ενισχύσει τις προσπάθειες ανακούφισης των παιδιών προσφύγων-μεταναστών και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 (ενώ μικρό μέρος του θα αναμεταδοθεί και από την ΕΡΤ3). Ο Τηλεμαρώνιος θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα ενώ θα συνεχισθεί μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες. 
Το κοινό μπορεί να στηρίξει τον Τηλεμαραθώνιο της UNICEF για τα παιδιά-πρόσφυγες:
Στο Τηλεφωνικό Κέντρο του Τηλεμαραθώνιου: 210 77 61 500
- ισχύει μόνο για τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμα και μετά -
Δωρεές με SMS: Στείλτε μήνυμα με τη λέξη “ΠΑΙΔΙ” στο 19059, ισχύει από την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, αυτόματη χρέωση 1,23 ευρώ (με το ΦΠΑ).
Στο τηλέφωνο δωρεών της UNICEF 801 500 12345
(μόνο από σταθερό τηλέφωνο 24 ώρες το 24ωρο)
Μέσω INTERNET: στο www.unicef.gr
Μέσω της Winbank: Πληρωμές > Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις > Unicef
Μέσω PhoneBanking στην Τράπεζα Πειραιώς στο τηλέφωνο 18 28 38
Επίσης από σταθερό ΟΤΕ: Καλέστε 901 11 17 17 17 αυτόματη χρέωση 3,68 ευρώ (με το ΦΠΑ) ανά κλήση.
Δωρεές στα ταμεία των υποκαταστημάτων των ΤΡΑΠΕΖΩΝ:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:  169/480020-64
ALPHA BANK: 115 00 2002 017649
EUROBANK: 0026-0102-14-0100540998
ATTICA BANK: 069 / 54799691
HSBC: 002-066694-130

Την παρουσίαση της εκπομπής θα αναλάβουν η Μαριλένα Κατσίμη, ο Σεραφείμ Σίλας, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Γιώργος Λιανός, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο Κώστας Φραγκολιάς, ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Τζένη Μπαλατσινού, όλοι τους θα υποδεχθούν προσωπικότητες από όλους τους χώρους, σε μια προσφορά αλληλεγγύης στο έργο της UNICEF.
Η UNICEF εστιάζει στις πιο ευάλωτες κατηγορίες παιδιών και καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές σε όλες τις χώρες διέλευσης και προορισμού να σκύψουν προσεκτικά στις παρακάτω κατηγορίες παιδιών:
Βρέφη και μικρά παιδιά - Με το χειμώνα να πλησιάζει ολοταχώς, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αυτά τα παιδιά να πεθάνουν στη θάλασσα ή στην ξηρά, ή ν’ αρρωστήσουν σοβαρά με πνευμονία ή υποθερμία.
Παιδιά με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες - Είτε η αναπηρία τους είναι σωματική, είτε ψυχολογική, τα παιδιά με αναπηρίες έρχονται αντιμέτωπα με ιδιαίτερα δύσκολα ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, κάποια μεταφερόμενα σε όλη τη διαδρομή από τους γονείς τους, με πολύ λίγες ή καθόλου εξειδικευμένες υπηρεσίες σε ολόκληρη τη διάρκεια του ταξιδιού τους.
Χαμένα παιδιά - Τα παιδιά που χωρίζονται από την οικογένεια ή τους κηδεμόνες τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, κυρίως κατά την ανεξέλεγκτη κίνηση του πλήθους κατά τη διάρκεια της διέλευσης των συνόρων ή κατά την επιβίβαση στα μέσα μεταφοράς.
Παιδιά που έμειναν πίσω - Τα παιδιά που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα, τις επαφές ή την υποστήριξη δικτύων για να βρουν τα χρήματα ή τους πόρους που χρειάζονται για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης.
Εν όψει του επερχόμενου χειμώνα, για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των παιδιών προσφύγων-μεταναστών, η UNICEF παρέχει ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες, είδη υγιεινής και εξοπλισμό για τους χώρους φιλικούς προς τα παιδιά που υποστηρίζει σε FYROM, Σερβία και Κροατία ενώ γίνονται προετοιμασίες για επέκταση της βοήθειας και σε άλλες χώρες κατά μήκος της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Σλοβενίας.

Συμμετέχουν και στηρίζουν τον Τηλεμαραθώνιο δεκάδες ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί από όλη τη χώρα. Σημαντική βοήθεια προσφέρουν πολλοί δήμοι της Αττικής και επαρχίας με κουμπαράδες και άλλες εκδηλώσεις αλληλεγγύης ενώ δημόσια και ιδιωτικά σχολεία θα δραστηριοποιηθούν για την επιτυχία της προσπάθειας. Μηνύματα θα στείλουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας.

Επιμέλεια: Σωκράτης Τσαπαλιάρης
Press

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου