Pages

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Cabaret ανεβαίνει στη σκηνή του Παλλάς

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ Cabaret ανεβαίνει στη σκηνή του Παλλάς από τις 3 Φεβρουαρίου σε μια φιλόδοξη παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών και σε σηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη.
Χώρος ονείρου ή εφιάλτη, εικόνα παρακμής ή διέξοδος, τόπος αμφισβήτησης ή διασκέδασης, το Cabaret θα μείνει ριζωμένο για πάντα στη μνήμη των θεατών.
Βερολίνο, 1930. Στη σκιά του ναζισμού ένα υπόγειο Καμπαρέ κινείται στους ρυθμούς της νύχτας. Όλα τα πρόσωπα του έργου ζουν την προσωπική τους ιστορία, συνδεδεμένη με την ιστορία της εποχής. Στο κέντρο της πλοκής, η ιστορία της νεαρής performer Σάλι Μπόουλς, που εμπλέκεται συναισθηματικά μ’ έναν Αμερικανό συγγραφέα, τον Κλίφορντ Μπράντσο.
Σε παράλληλο επίπεδο κινείται η σχέση ενός ζευγαριού, της Φροιλάιν Σνάιντερ με τον Χερ Σουλτζ. Πάνω σε όλους αυτούς και στην ιστορία της εποχής που σηματοδοτεί την παρακμή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης πέφτει η σχολιαστική ματιά του Κομπέρ, ενός πληθωρικού παρουσιαστή με σαρδόνιο χιούμορ.
Το Cabaret, κρύβει πίσω του μια μεγάλη και θρυλική ιστορία, μ' ένα βάθος μύθου. Ένα σπουδαίο κείμενο με πολιτική βάση, που μιλάει για τη Γερμανία του '30, για την κρίση εκείνης της εποχής, που αντιστοιχεί όμως σε πολύ μεγάλο βαθμό, με αυτό που ζούμε σήμερα, καθιστώντας το ίδιο το έργο πιο επίκαιρο από ποτέ.
Το μιούζικαλ ανέβηκε για πρώτη φορά στο Broadway το 1966, από ένα δίδυμο, τον John Kander και τον Fred Ebb, δημιουργών μεγάλων επιτυχιών όπως το  μιούζικαλ Chicago ή και αυτόνομων επτυχιών όπως το πασίγνωστο τραγούδι "Νew York, New York".
Η κινηματογραφική μεταφορά του  Cabaret από τον Μπομπ Φος το 1972, με τη Λάιζα Μινέλλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, απέσπασε 8 χρυσά αγαλματίδια κι έκανε το μιούζικαλ πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο.
Το χαρακτηριστικό του από μουσικής άποψης, είναι ότι διαχωρίζει δυο είδη τραγουδιών: Από την μια ειναι τα τραγούδια που ακούγονται ως show μέσα στο Cabaret και από την άλλη τα τραγούδια που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης του έργου. Ο διαχωρισμός αυτών των δύο ήταν λοιπόν, απαραίτητος, για να προκύψει ένα αποτέλεσμα σαν αυτό που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στη σκηνή του Παλλάς.
25 ηθοποιοί και 10 μουσικοί, πλαισιωμένοι από ένα υπέροχο ensemble, δούλεψαν πάνω στις σκηνοθετικές υποδείξεις του Σωτήρη Χατζάκη και συμβάλλουν ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Με όχημα το κείμενο του Cabaret, έρχονται να μιλήσουν για εκείνη την εποχή θίγοντας παράλληλα θέματα που αφορούν το τώρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Στίχοι: Αφροδίτη Μάνου
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Διεύθυνση Ορχήστρας - Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Καρακωνσταντή

Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Διδασκάλου, Τάσος Νούσιας, Βασίλης Μπισμπίκης, Ευθύμης Ζησάκης, Δήμητρα Λημνιού. Μαζί τους οι, Γιάννης Αθητάκης, Δημήτρης Γαλάνης, Έλενα Μεντζέλου, Ελευθερία Παρασκευά και 13 ακόμα ηθοποιοί.
Συμμετέχει 10μελής ορχήστρα υπό την Διεύθυνση του Αλέξιου ΠρίφτηPress

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου