Pages

«Πόλεμος Α.Ε. - War S.A.» - Έκθεση γελοιογραφίας στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος

Η έκθεση φέτος είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Παυλίδη, ενός  από τους σπουδαίους της τέχνης της γελοιογραφίας, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο.
Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων πραγματοποιεί, για τρίτη συνεχή χρονιά, έκθεση γελοιογραφίας στον εκθεσιακό χώρο του Μ ετρό Συντάγματος, με τίτλο «Πόλεμος Α.Ε. - War S.A.». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 15 Μαΐου, στις 10.30  το πρωί, από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία των εκθέσεων «Μετέωρο Βήμα» (2016) και «Sweet Europe» (2017) που αγκαλιάστηκαν ζεστά από χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες και βρέθηκαν στο επίκεντρο του
ενδιαφέροντος και της επικαιρότητας, οι γελοιογράφοι αποφάσισαν να μιλήσουν για τον Πόλεμο. Επέλεξαν το θέμα του Πολέμου, μη μπορώντας να αποστρέψουν τη ματιά τους όχι μόνο από όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου που απειλείται από τα γεράκια του Πολέμου.
Φιλοδοξούν η έκθεση «Πόλεμος Α.Ε. - War S.A.» να αποτελέσει μια φιλειρηνική, διεθνιστική κραυγή αγωνίας και συμπαράστασης, ένα εικονογραφημένο μήνυμα φιλίας των λαών κόντρα στον μιλιταρισμό, τις βόμβες και τον θάνατο. Οι γελοιογράφοι αρνούνται να σιωπήσουν μπροστά στα καραβάνια των προσφύγων και στέκονται με αλληλεγγύη απέναντι στα παιχνίδια εξουσίας και τις ξένες επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων στις ζωές των ανθρώπων.
Παράλληλα, συνεχίζουν την προσπάθεια να συστήσουν στο ελληνικό κοινό σκιτσογράφους από όλον τον κόσμο, προσκαλώντας φέτος συναδέλφους τους από την Πορτογαλία, μια χώρα με τεράστια γελοιογραφική παράδοση που έχει να επιδείξει ορισμένα «θηρία» του πολιτικού σκίτσου. Έτσι, φέτος φιλοξενούνται έργα κορυφαίων Πορτογάλων γελοιογράφων που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων.
Η έκθεση –που φέτος είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Παυλίδη, ενός  από τους σπουδαίους της τέχνης της γελοιογραφίας, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο-  θα λειτουργήσει έως και την Κυριακή 20 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος,  καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.  Συνολικά θα εκτεθούν 160 έργα. Κάθε μέρα θα βρίσκονται στον χώρο μέλη της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων για να ενημερώνουν και να ξεναγούν το κοινό.
Συμμετέχουν, μέσα από τις δημιουργίες  τους, από τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων (www.cartoonists.gr) οι:  Βαγγέλης Παυλίδης, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, John Antono, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Σάκης Κουτσαντάς, Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός,
Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος (Bas.), Παναγιώτης Μητσομπόνος, Έφη Ξένου, Σπύρος Ορνεράκης, Αλέξια Οθωναίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Πετρουλάκης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Κώστας Σκλαβενίτης, Soloup, Soter, Στάθης (Σταυρόπουλος), Ηλίας Ταμπακέας, Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ.
Από την Πορτογαλία συμμετέχουν οι: António, Carlos Brito, André Carrilho, Cristina Sampaio, Vasco Gargalo, Jorge Goncalves, Maia, Rodrigo de Matos, Cristiano Salgado.


Press

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου